Microsoft

Multinacionalni proizvođač računalne tehnologije. Najpoznatiji po svojim Windows operativnim sustavima i Office aplikacijama.
Tvrtka koja je imala ogroman utjecaj na smjer razvoj računala i poslužitelja svojim operativnim sustavima.

Microsoft su osnovali 1976. godine Bill Gates i Paul Allen. Od tada je tvrtka izrasla u jednu od najpoznatijih i najutjecajnijih tvrtki u svijetu računalne tehnologije. Danas ima gotovo 135000
zaposlenih u diljem svijeta.

Tijekom 90-tih godina s nekoliko verzija Windows operativnog sustava Microsoft osvaja preko 90% svjetskog tržišta osobnih računala. I danas je njihov udio oko otprilike toliki, s tim da je Microsoft proširio svoje poslovanje i na proizvodnju računalne periferne opreme kao i igraćih konzola i igraćih dodataka. Također je proširio portoflio svojih softwerskih poizvoda kupnjom nekih tvrtki i definitivno je danas jedna od najvažnijih tvrtki u svijetu računala.

Danas je jedan od najbitnijih igrača u ponudi rješenja u oblaku, u kojem možete iznajmiti prostor, programe i pristup njemu skrojen za Vaše potrebe. Također su i Velik dio svojih resursa usmjerili na razvoj pretplatnih verzija cijele game njihovih programa i aplikacija kao što je npr. Office paket i sa ta dva smjera postali jedan od glavnih pokretača razvoja poslovanja tvrtki.

 

Za više informacija posjetite: www.microsoft.com